Sposób przygotowania:
Deser orzechowy
Orzechy prażyć na suchej patelni przez 3 minuty ciągle mieszając. Zagotować mleko z uprażonymi orzechami..
Rozpuścić żelatynę i dodać do ciepłego mleka. Schłodzić i wstawić do lodówki.
Rozetrzeć jajka z cukrem.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
Do nieco stężałej masy dodać ubitą śmietankę i roztarte jajka. Dobrze wymieszać i przelać do pucharków. Udekorować całymi orzechami i czekoladą. Wstawić do lodówki aby całkowicie stężało.
Rozpuścić żelatynę i dodać do ciepłego mleka. Schłodzić i wstawić do lodówki.
Rozetrzeć jajka z cukrem.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
Do nieco stężałej masy dodać ubitą śmietankę i roztarte jajka. Dobrze wymieszać i przelać do pucharków. Udekorować całymi orzechami i czekoladą. Wstawić do lodówki aby całkowicie stężało.