Sposób przygotowania:
Puszysty deser z kaszki
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklance wody, rozlewamy ją do 4 pucharków - do każdego wkładamy też po 2 cząstki mandarynki, odstawiamy do czasu aż galaretka całkiem stężeje. Do mleka wsypujemy kaszę manną, nastawiamy na gaz i ciągle mieszając gotujemy ją do czasu, aż uzyska gęstą konsystencji. Kaszkę odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Zimną kaszkę dzielimy na 2 części - obie miksujemy do czasu aż kaszka zrobi się puszysta. Do żółtka dodajemy łyżkę cukru i miksujemy na kogel - mogel, łączymy razem z jedną częścią kaszki. Do drugiej kaszki stopniowo dolewamy syrop porzeczkowy (3-4łyżki), tak by uzyskać ładny kolor (dosładzamy do smaku cukrem pudrem). Kaszkę manną porzeczkową układamy na galaretce, a na to kaszkę z koglem moglem. Całość dekorujemy czerwonymi porzeczkami.