Sposób przygotowania:
Pyszna sałatka z tuńczykiem i brokułem
Tuńczyka, groszek i kukurydze osączyć dobrze z zalewy, włożyć do dużej miski. Dodać orzeszki, pokrojone na kosteczkę ogórki, cebulkę (dowolną, ja użyłam białej, w białej), pokrojone grubo jaja i różyczki brokuła (zalane wrzątkiem, gotowane 3-4 min, przelane zimna wodą, osuszone). Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, jogurt i musztardę - wymieszać. Przełożyć do ładnej salaterki, przykryć folia i schłodzić. Przed podaniem udekorować dowolnie zieleniną. To nie jest duża porcja - można ją zwiększyć podwajając podane składniki, zmienić proporcje. Można też dodać 2 ugotowane wcześniej w mundurkach ziemniaki, pokrojone w kostkę.
Sarenka
elzbieta8960
Śliweczka