Sposób przygotowania:
"Smalec" z fasoli z kiełbasą, cebulką i jabłkiem
1. Cebulę, jabłko i kiełbasę obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, smażymy do miękkości i zrumienienia. Następnie oprószamy solą i cukrem.
2. Do cebuli dodajemy kiełbasę i smażymy do zrumienienia się kiełbasy. Następnie dodajemy jabłko i smażymy często mieszając, aż jabłko się rozpadnie i skarmelizuje. Na koniec dodajemy pieprz do smaku i majeranem. Mieszamy i studzimy.
3. Fasolę odsączamy z puszki, płuczemy w zimnej wodzie i odsączamy. Następnie blendujemy na gładką masę dodając zimnej wody.
4. Do fasoli dodajemy sos sojowy i przestudzone składniki, dokładnie mieszamy. Ewentualnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy. Smacznego życzę.
2. Do cebuli dodajemy kiełbasę i smażymy do zrumienienia się kiełbasy. Następnie dodajemy jabłko i smażymy często mieszając, aż jabłko się rozpadnie i skarmelizuje. Na koniec dodajemy pieprz do smaku i majeranem. Mieszamy i studzimy.
3. Fasolę odsączamy z puszki, płuczemy w zimnej wodzie i odsączamy. Następnie blendujemy na gładką masę dodając zimnej wody.
4. Do fasoli dodajemy sos sojowy i przestudzone składniki, dokładnie mieszamy. Ewentualnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy. Smacznego życzę.
lukrowanepierniczki