Sposób przygotowania:
Pyszne domowe łazanki
Makaron typowo na łazanki (kwadraciki) gotujemy w posolonej wodzie. Następnie wcześniej przygotowane plasterki boczku kroimy na cieniutkie paseczki bądź drobniutką kosteczkę.
Tak pokrojony smażymy dość mocno na rozgrzanej patelni. Kapustę kiszoną kroimy bardzo drobniutko, następnie wykładamy ją na mocno rozgrzaną patelnie z 0,5 szkl wody i dusimy tak aby była miękka.
Gdy kapustę mamy gotową dodajemy do niej nasz podsmażony boczek, dusimy ok 5 min. Gdy ugotuje nam się makaron mieszamy go z kapusta i boczkiem, doprawiamy sola i pieprzem.
Danie gotowe! Smacznego! ;)
Tak pokrojony smażymy dość mocno na rozgrzanej patelni. Kapustę kiszoną kroimy bardzo drobniutko, następnie wykładamy ją na mocno rozgrzaną patelnie z 0,5 szkl wody i dusimy tak aby była miękka.
Gdy kapustę mamy gotową dodajemy do niej nasz podsmażony boczek, dusimy ok 5 min. Gdy ugotuje nam się makaron mieszamy go z kapusta i boczkiem, doprawiamy sola i pieprzem.
Danie gotowe! Smacznego! ;)