Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z rzodkiewką
Kapustę poszatkować i nie trzeba robić tego bardzo drobno, cebulę obrać i pokroić w piórka. Do garnka w którym będziemy robić kapustę wrzucić masło i po rozpuszczeniu podsmażyć na nim cebulę, następnie dodać kapustę, przyprawę i 1 łyżkę pieprzu ziołowego, dolać śmietanę i po wymieszaniu dusić kapustę kilka minut do momentu kiedy zmniejszy swoją objętość i lekko zmięknie.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki, a pomidorki w cząstki i dodać prawie na sam koniec duszenia kapusty, doprawić do smaku solą i pieprzem i już można podawać bo kapusta nie może być za bardzo miękka.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki, a pomidorki w cząstki i dodać prawie na sam koniec duszenia kapusty, doprawić do smaku solą i pieprzem i już można podawać bo kapusta nie może być za bardzo miękka.
SylaUla
misia5
Magdalena88
niezły kąsek
iziona
Koniecznie spróbuj bo tak jak mówisz " mała rzecz" a jednak ma tutaj swój udział :)