Sposób przygotowania:
Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkamiETAP 1:
Na patelni podsmażamy brokuł oraz pokrojoną czerwoną paprykę.
ETAP 2:
Jeszcze ciepłe miksujemy na gładką pastę z dodatkiem oregano, soli i pieprzu.
ETAP 3:
Filet z piersi kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Na każdym płacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka.
ETAP 4:
Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso. Po 5 minutach dodajemy warzywa na patelnię. Wszystko razem smażymy, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec podlewamy bulionem wymieszanym ze śmietanką. Dusimy do momentu zredukowania i zgęstnienia sosu. Podajemy z ugotowana w delikatnie osolonej wodzie kaszą gryczaną.
niezły kąsek
Magdalena88
VioletoweKucharzenie
To prawda roladki wyszły rewelacyjne :-)
VioletoweKucharzenie
Obiad bardzo nam smakował :-) Dziękuję za miły komentarz:-)