Sposób przygotowania:
Szybka potrawka z boczkiem i pieczarkami
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w ósemki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, doprawiając solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć (bez dodatku tłuszczu- z boczku wytopi się tłuszcz). Następnie do boczku dodać pieczarki i ugotowany makaron, mieszać co jakiś czas.
Następnie dodać śmietanę i natkę pietruszki i gotować razem 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć (bez dodatku tłuszczu- z boczku wytopi się tłuszcz). Następnie do boczku dodać pieczarki i ugotowany makaron, mieszać co jakiś czas.
Następnie dodać śmietanę i natkę pietruszki i gotować razem 5 minut, mieszając od czasu do czasu.