Sposób przygotowania:
Pyszne pierogi na słodko z twarogiem
1.Mąkę z jajkiem ugniatamy i wlewamy po trochę wody.Wyrabiamy ciasto. 2. Teraz robimy farsz: Twaróg wrzucamy do miski i rozgniatamy go razem z cukrem przy pomocy widelca. 3. Kiedy farsz będzie już gotowy wycinamy z ciasta koła i nastawiamy już wodę na pierogi. 4. Gdy wytniemy już koła z ciasta nakładamy do środka farsz, posypując pierogi mąką (żeby się nie skleiły) i końce pierogów zlepiamy ze sobą widelcem. 5. Gdy woda się ugotuje wrzucamy pierogi. 6. Kiedy zobaczymy, że pierogi wypływają na wierzch, wrzucamy je do durszlaka nad zlewem i wlewamy zimną wodę. 7. Kiedy woda się wyleje możemy przełożyć do naczynia. I Gotowe. SMACZNEGO !!
zewa
julcia12437
Pacynka to nazwa twarogu ale może być inny ;)
malwina20084
gusia1000
kasienka1987
MagdaMM
julcia12437
Pierogi polewam zimną wodą po ugotowaniu aby się nie sklejały.