eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Pyszne racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne słodziutkie, tradycyjne racuszki obsypane cukrem pudrem

Pyszne racuszki

Składniki:

Pyszne racuszki

 

Sposób przygotowania:

Pyszne racuszki
Drożdże posypać cukrem, po kilku minutach zmienią konsystencję i rozpuszczą się . Następnie podgrzać mleko, ale nie gotować. Rozpuszczone drożdże wymieszać z mlekiem, wbić do nich 2 jajka, dodać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. Na 30 minut odstawić do wyrośnięcia. Jabłka obrać, wydrążyć i pokroić na plasterki o grubości ok 0.5 centymetra. Zanurzać w przygotowanym wcześniej cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu, aż się zarumienią. Ozdobić, sypiąc po nich cukrem pudrem.
Smacznego!