Sposób przygotowania:
Pyszne waniliowe racuszki z truskawkami
Do miski wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, następnie wbijamy jaja, wlewamy mleko, wsypujemy cukier, dodajemy 1 łyżkę syropu waniliowego i wszystko razem ze sobą mieszamy za pomocą łyżki lub miksera na gładką i jednolitą masę bez grudek. Truskawki myjemy, obieramy ze szczypułek, kroimy w cienkie talarki i dorzucamy do przygotowanej masy. Delikatnie wszystko razem ze sobą mieszamy.Na rozgrzaną patelnię z olejem wykładamy łyżką porcję masy wielkości placka i smażymy z obu stron do zrumienienia.Usmażone racuchy wykładamy na papierowy ręcznik kuchenny aby odsączyć je z tłuszczu. Podajemy na ciepło posypując cukrem pudrem i dekorując świeżymi kawałkami truskawek oraz listkami świeżej mięty. Smacznego:-)
Netka
modliszka
kołczu
modliszka