Sposób przygotowania:
Pyszny deser bananowo - czekoladowy 2
Banany należy pokroić w grube plastry zawinąć do woreczków i zamrozić.Truskawki należy odszypułkować, umyć, pokroić w ćwiartki schować do woreczka i również zamrozić. ( Można kupić również od razu mrożone )Według przepisu na etykiecie należy zrobić czekoladowy krem do tortów Dr. Oetker'a i odstawić do lodówki na około 1,5 hWyciągamy zamrożone truskawki, dodajemy do blendera i mieszamy je na jednolitą masę, należy przełożyć do miseczki.Wyciągamy zamrożone banany, dajemy je do blendera i miksujemy banany do uzyskania jednolitej masy, jeśli banany są za bardzo zamrożone można dodać odrobinę mleka. Nasze zmiksowane banany mogą mieć konsystencję musu lub lodów.Biszkopty należy nasączyć mlekiem i ułożyć na dnie pucharków, na to następnie dodajemy: czekoladowy krem, mus bananowy, a na samą górę nakładamy mus truskawkowy.Należy od razu podawać :) Można udekorować świeżą miętą i truskawkami.