Sposób przygotowania:
Pyszny mus cytrynowy
w pierwszej kolejności oddzielamy bardzo dokładnie żółtka od białek. Cytryny bardzo dokładnie parzymy, a później wyciskamy z nich sok, natomiast z jednej cytryny trzemy skórkę. żółtka ubijamy z cukrem. Startą skórkę z cytryny dodajemy do żółtek. Pod koniec ubijania do żółtek dodajemy sok wyciśnięty z półtorej cytryny. Białka bardzo dokładnie ubijamy na sztywną pianę. Ubite na sztywną pianę białka dodajemy do masy z żółtek. Żelatynę rozprowadzamy z niewielką ilością wody. Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do wymieszanych białej i żółtek. Wszystko razem bardzo dokładnie, ale ostrożnie mieszamy. Zrobiony deser dajemy do salaterek i odstawiamy do lodówki, żeby deser cytrynowy schłodził się. Na koniec schłodzony deser przyozdabiamy dżemem truskawkowym. Smacznego!