Sposób przygotowania:
Pyszny mus z białej czekolady
Jajka sparzyć. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.Do płynnej czekolady dodać pokrojone masło i mieszać do rozpuszczenia się.Zdjęć z pieca chwilkę przestudzić i dodać po jednym żółtku cały czas mieszając.Masę pozostawić do przestudzenia.Zimną kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy z czekolady.Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i delikatnie wmieszać do masy.Rozlać mus do kieliszków i odłożyć do stężenia na około 3-4 h. Ubić zimną kremówkę i za pomocą szprycy wycisnąć kleks bitej śmietany i udekorować.
misia5
alaaa
jak się pośpieszysz to jeszcze jeden mam,zapraszam :)
misia5
Na całe moje nieszczęście pewnie mieszkasz na drugim końcu Polski i nim do Ciebie dotrę deserku nie będzie.
edytaha
alaaa
tak,tak zachwycony tym bardziej że to straszny łasuch
-Natka-
alaaa
deser faktycznie rozpływał się w ustach
Cukiereczek13