Sposób przygotowania:
Rabarbarowo- truskawkowy sorbetETAP 1
![Rabarbarowo- truskawkowy sorbet Rabarbarowo- truskawkowy sorbet](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rabarbarowo-truskawkowy-sorbet-418316.jpg)
Umyty rabarbar kroimy na mniejsze części.
ETAP 2
![Rabarbarowo- truskawkowy sorbet Rabarbarowo- truskawkowy sorbet](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rabarbarowo-truskawkowy-sorbet-418317.jpg)
Tak przygotowany przekładamy do garnka. Dodajemy do niego wodę oraz cukier. Całość podgrzewamy około 10 minut do momentu jak rabarbar stanie się miękki.
ETAP 3
![Rabarbarowo- truskawkowy sorbet Rabarbarowo- truskawkowy sorbet](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rabarbarowo-truskawkowy-sorbet-418318.jpg)
Pod koniec dodajemy umyte i pozbawione szypułek truskawki.
ETAP 4
![Rabarbarowo- truskawkowy sorbet Rabarbarowo- truskawkowy sorbet](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rabarbarowo-truskawkowy-sorbet-418319.jpg)
Gdy i one zmiękną masę owocową zdejmujemy z ognia przecieramy przez gęste sito.
ETAP 5
![Rabarbarowo- truskawkowy sorbet Rabarbarowo- truskawkowy sorbet](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rabarbarowo-truskawkowy-sorbet-418320.jpg)
Otrzymany syrop studzimy. Przestudzony przelewamy do pojemniczków na lody. Pojemniczki wkładamy do zamrażalnika. Sorbet pozostawiamy do zamrożenia i gotowe.