Sposób przygotowania:
Deser owocowy na bogato
Galaretki rozpuszczany we wrzącej wodzie. Owoce dokładnie myjemy. Czereśnie pozbawiamy pestek i ogonków, a truskawki szypułek.
Do wysokiego naczynia dajemy truskawki i miksujemy je na gładki krem. Do drugiego naczynia dajemy czereśnie i je również miksujemy na gładką masą.
Do misek z galaretkami wlewamy zmiksowane owoce. Do galaretki truskawkowej wlewamy zmiksowane truskawki, a do galaretki wiśniowej czereśnie. Obie masy dokładnie mieszamy.
Do szklanek przelewamy porcję masy truskawkowej i wkładamy do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubijamy na sztywno, a babkę cytrynową rozdrabniamy. Na zastygłą galaretkę dajemy porcję bitej śmietany. Na nią dajemy porcję pokruszonej babki cytrynowej, którą zakrywamy drugą porcją bitej śmietany. Wierzch wyrównujemy, żeby galaretka czereśniowa nie uciekła na babkę.
Na wyrównaną śmietanę wlewamy po około 6 łyżek galaretki czereśniowej. Całość schładzamy do zastygnięcia.
Na zastygła masę czereśniową wlewamy masę truskawkową i wstawiamy do zastygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem kawy rozpuszczalnej ( można ją pominąć ) i dekorujemy nią każdy deser.
Wierzch dekorujemy truskawkami oraz kawałkami czereśni. Na całość ścieramy niewielką ilość mlecznej i białej czekolady.
Podajemy dobrze schłodzony.
Ilość porcji zależy od wielkości szklanek.
Do wysokiego naczynia dajemy truskawki i miksujemy je na gładki krem. Do drugiego naczynia dajemy czereśnie i je również miksujemy na gładką masą.
Do misek z galaretkami wlewamy zmiksowane owoce. Do galaretki truskawkowej wlewamy zmiksowane truskawki, a do galaretki wiśniowej czereśnie. Obie masy dokładnie mieszamy.
Do szklanek przelewamy porcję masy truskawkowej i wkładamy do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubijamy na sztywno, a babkę cytrynową rozdrabniamy. Na zastygłą galaretkę dajemy porcję bitej śmietany. Na nią dajemy porcję pokruszonej babki cytrynowej, którą zakrywamy drugą porcją bitej śmietany. Wierzch wyrównujemy, żeby galaretka czereśniowa nie uciekła na babkę.
Na wyrównaną śmietanę wlewamy po około 6 łyżek galaretki czereśniowej. Całość schładzamy do zastygnięcia.
Na zastygła masę czereśniową wlewamy masę truskawkową i wstawiamy do zastygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem kawy rozpuszczalnej ( można ją pominąć ) i dekorujemy nią każdy deser.
Wierzch dekorujemy truskawkami oraz kawałkami czereśni. Na całość ścieramy niewielką ilość mlecznej i białej czekolady.
Podajemy dobrze schłodzony.
Ilość porcji zależy od wielkości szklanek.
zbysiowa
misia5
Porywaj :) Cieszę się, że Ci się podoba :)
BozenaMatuszczyk