Sposób przygotowania:
Mini torcik z kiwi
Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia ( samo dno ). Białka ubić z cukrem a potem dodawać po jednym żółtku. Do masy jajecznej dodawać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie rózgą. Ciasto wyłożyć do formy i piec biszkopt 30 minut w 150 stopniach. Wystudzić i przekroić na 3 blaty.
Śmietanę ubić z cukrem i śmietanfixem. Kiwi obrać i pokroić na kawałki, a część w plasterki.
Każdy placek nasączyć sokiem z cytryny wymieszanym z wodą.
Pierwszy placek ułożyć na podkładzie lub paterze, rozsmarować dżem, wyłożyć porcję śmietany, potem kiwi i następnie placek, śmietanę i kiwi. Na koniec wykończyć tort bitą śmietaną i kawałkami kiwi ( na górze ) a plasterkami dookoła tortu.
Tort schłodzić w lodówce.
Śmietanę ubić z cukrem i śmietanfixem. Kiwi obrać i pokroić na kawałki, a część w plasterki.
Każdy placek nasączyć sokiem z cytryny wymieszanym z wodą.
Pierwszy placek ułożyć na podkładzie lub paterze, rozsmarować dżem, wyłożyć porcję śmietany, potem kiwi i następnie placek, śmietanę i kiwi. Na koniec wykończyć tort bitą śmietaną i kawałkami kiwi ( na górze ) a plasterkami dookoła tortu.
Tort schłodzić w lodówce.
zbysiowa
zewa
Dzięki Madziu. Niby taki prosty ale faktycznie pyszny :)
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
ciasteczka