mloda

mloda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Racuchy drożdżowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

moje dzieci uwielbiają racuszki drożdżowe z jabłkami :)

Racuchy drożdżowe

Składniki:

Racuchy drożdżowe

 

  • składniki
  • 25dag,mąki pszennej
  • 2 dag.drożdży
  • 5dag.tłuszczu
  • 2jajek
  • 5 dag.cukru kryształu
  • 1|4 1 słodkiego mleka
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe
wykonanie: Mąkę przesiać drożdże z 1łyżką cukru i 2 łyżkami mąki rozmieszać w 1|2 szklanki mleka zostawić na chwilę żeby posły potem wlać drożdże do mąki .dodać jajka utarte z cukrem resztą mleka sól roztopiony tłuszcz i dobrze wyrobić w garnku trzepaczką.az ukaza sie pecherzyki-ciasto powinno miec konsystencje kwasniej śmietany.zostawić na chwilę do podrośnięcia .Smażyć jak w przepisie na racuchy z jabłkami Smacznego