Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem
Farsz:
Mięso usmażyć i ostudzić. Cebule obrać i zeszklić na oleju, dodać obrane i starte na tarce pieczarki i dusić aż woda z nich odparuje. Przełożyć do mięsa dodać resztę składników i wymieszać.
Ciasto:
Mąkę wymieszać z solą dodać jajka i mieszając dolewać wodę, zagnieść ciasto. Rozwałkować, pociąć na kwadraty nałożyć po łyżeczce farszu i zlepić. Zagotować wodę w dużym garnku posolić i wlać olej. Pierogi wrzucić na gotującą się wodę i gotować ok 5-7 minut od wypłynięcia. Odcedzone przelać zimną woda i omaścić roztopionym masłem.
Mięso usmażyć i ostudzić. Cebule obrać i zeszklić na oleju, dodać obrane i starte na tarce pieczarki i dusić aż woda z nich odparuje. Przełożyć do mięsa dodać resztę składników i wymieszać.
Ciasto:
Mąkę wymieszać z solą dodać jajka i mieszając dolewać wodę, zagnieść ciasto. Rozwałkować, pociąć na kwadraty nałożyć po łyżeczce farszu i zlepić. Zagotować wodę w dużym garnku posolić i wlać olej. Pierogi wrzucić na gotującą się wodę i gotować ok 5-7 minut od wypłynięcia. Odcedzone przelać zimną woda i omaścić roztopionym masłem.