Sposób przygotowania:
Racuchy pomarańczowe
Z jednej pomarańczy "wyciąć" cały miąższ, wrzucić do blendera, dodać jajko i serek waniliowy - całość zmiksować.
Przelać do średniej wielkości miski.
Następnie mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dosypywać stopniowo, ciągle mieszając do przygotowanej wcześniej masy z serka.
Z drugiej pomarańczy usuwamy nożem skórkę, następnie wycinamy miąższ i kroimy na mniejsze kawałki.
Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, porcjami nakładamy ciasto, na nie po kilka kawałków pokrojonej pomarańczy. Smażymy do zarumienienia się racuchów z obu stron - na wolnym ogniu.
gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem - podajemy;)
Przelać do średniej wielkości miski.
Następnie mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dosypywać stopniowo, ciągle mieszając do przygotowanej wcześniej masy z serka.
Z drugiej pomarańczy usuwamy nożem skórkę, następnie wycinamy miąższ i kroimy na mniejsze kawałki.
Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, porcjami nakładamy ciasto, na nie po kilka kawałków pokrojonej pomarańczy. Smażymy do zarumienienia się racuchów z obu stron - na wolnym ogniu.
gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem - podajemy;)
olmanka
Agiatis
Dziękuję, jeśli jesteś gdzieś niedaleko, to zapraszam - podzielę się;)