Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Racuchy pomarańczowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Racuchy podwójnie pomarańczowe.

Racuchy pomarańczowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Racuchy pomarańczowe

 

 

  • Serek waniliowy- 300 gram
  • pomarańcza - 2 sztuki
  • mąka - 2 szklanki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • jajko - 1 sztuka
  • Cukier puder - do obsypania
  • olej do smażenia - 3 łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy pomarańczowe
Z jednej pomarańczy "wyciąć" cały miąższ, wrzucić do blendera, dodać jajko i serek waniliowy - całość zmiksować.
Przelać do średniej wielkości miski.
Następnie mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dosypywać stopniowo, ciągle mieszając do przygotowanej wcześniej masy z serka.
Z drugiej pomarańczy usuwamy nożem skórkę, następnie wycinamy miąższ i kroimy na mniejsze kawałki.

Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, porcjami nakładamy ciasto, na nie po kilka kawałków pokrojonej pomarańczy. Smażymy do zarumienienia się racuchów z obu stron - na wolnym ogniu.
gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem - podajemy;)
Racuchy pomarańczowe
smażyu racuchy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy nakazdy pacek po kilka sztuk kawałków pomarańczy

Tagi:

jajko jajka