dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Racuchy z gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetne na śniadanie lub kolację

Racuchy z gruszką

Składniki:

Racuchy z gruszką

 

  • 2 szkl mąki
  • 1 szkl mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 5 łyżek cukru
  • 2 dag drożdzy
  • 1-2 gruszki
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Racuchy z gruszką
Mleko lekko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier oraz drożdże. Do miski przesiewamy mąke i wbijamy jajko, Dodajemy również drożdże, które zaczęły rosnąć. Wszystko wyrabiamy na gładkie ciasto. Gruszkę obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w małe kawałki. Gruszkę mieszamy z ciastem. Zostawiamy do wyrosnięcia. Rzogrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Łyzką nakładamy ciasto.Smażymy na złoto z obu stron.

Tagi:

jajko jajka