junette

junette

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Racuszki z bananami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne słodkości idealne na podwieczorek albo dla dzieci na przekąskę

Racuszki z bananami

Składniki:

Racuszki z bananami

 

  • Banany 4 szt.
  • Mleko pół szklanki
  • 3 łyżki cukru
  • ok. szklanki mąki
  • 2 jajka
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z bananami
Banany utrzeć blenderem lub rozgnieść dobrze. Dodać dwa jajka, mleko, cukier,stopniowo sypać mąkę ciągle mieszając aż do uzyskania ciasta takiego jak na placki, dodać proszek do pieczenia. Rozgrzać olej na patelni ciasto nakładać łyżką stołową.
Smażyć na średnim ogniu.

Tagi:

jajko jajka