Sposób przygotowania:
rafaello
Utrzeć masło na puszystą masę, dodawać cukier puder i jajka cały czas ucierając.Na koniec do masy dodać wiórki kokosowe (5-6 łyżek wiórek odsypać) i wymieszać.Powstałą masę włożyć do lodówki najlepiej na godzinę.
Herbatki pokruszyć,dodać do masy i wymieszać.Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego a w środek włożyć orzech lub migdał. Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych(tych odsypanych).Kuleczki schłodzić.
Najlepsze są niestety po dłuższym chłodzeniu (całonocnym).
Herbatki pokruszyć,dodać do masy i wymieszać.Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego a w środek włożyć orzech lub migdał. Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych(tych odsypanych).Kuleczki schłodzić.
Najlepsze są niestety po dłuższym chłodzeniu (całonocnym).