mikasia

mikasia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

rafaello

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dla fanów kokosowych łakoci

rafaello

Składniki:

rafaello

 

  • 20 dag masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 jajka
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • opakowanie herbatników (ok.200g)
  • 5 dag orzechów laskowych a najlepiej migdałów

Sposób przygotowania:

rafaello
Utrzeć masło na puszystą masę, dodawać cukier puder i jajka cały czas ucierając.Na koniec do masy dodać wiórki kokosowe (5-6 łyżek wiórek odsypać) i wymieszać.Powstałą masę włożyć do lodówki najlepiej na godzinę.
Herbatki pokruszyć,dodać do masy i wymieszać.Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego a w środek włożyć orzech lub migdał. Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych(tych odsypanych).Kuleczki schłodzić.
Najlepsze są niestety po dłuższym chłodzeniu (całonocnym).

Tagi:

jajko jajka