Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Relisz pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sos o wyrazistym smaku

Relisz pomidorowy

Składniki:

Relisz pomidorowy

 

  • 25 dag. pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka ziaren gorczycy
  • 5 dag. brązowego cukru
  • 150 ml. octu
  • sól

Sposób przygotowania:

Relisz pomidorowy
Ze sparzonych pomidorów zdejmij skórkę, pokrój je w kosteczkę. Obierz cebulę, posiekaj. Chili rozkrój, usuń nasionka, a miąższ posiekaj. Przygotowane składniki wymieszaj z gorczycą, cukrem i octem. Dopraw solą i gotuj ok.20 min. Ostudź.