Sposób przygotowania:
Rogaliki marchewkowe z marmoladąNa stolnicę wysypujemy mąkę wymieszaną z cukrem pudrem, dodajemy zimne masło i siekamy nożem aż do uzyskania konsystencji kaszy. Następnie dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy tworząc kształt koła. Koło dzielimy na 12 części - powstanie 12 trójkątów. Na każdym trójkącie układamy porcję marmolady i zwijamy rogaliki. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 25-30 minut w 180 stopniach. Należy uważać, aby nie spalić rogalików, powinny się delikatnie zarumienić Po upieczeniu rogaliki studzimy na kratce. Rogaliki oprószamy cukrem pudrem. Życzę smacznego :) Uwaga: Rogaliki można podać również polane lukrem. Wówczas należy 1 łyżkę mleka utrzeć z 6 łyżkami cukru pudru i kilkoma kroplami aromatu np. cytrynowego. Przygotowanym lukrem polewamy rogaliki.
Polecamy przepis na Rogaliki z wiśniami >>>
![Rogaliki marchewkowe z marmoladą Rogaliki marchewkowe z marmoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rogaliki-marchewkowe-z-marmolada-275136.jpg)
![Rogaliki marchewkowe z marmoladą Rogaliki marchewkowe z marmoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rogaliki-marchewkowe-z-marmolada-275137.jpg)
![Rogaliki marchewkowe z marmoladą Rogaliki marchewkowe z marmoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rogaliki-marchewkowe-z-marmolada-275138.jpg)
![Rogaliki marchewkowe z marmoladą Rogaliki marchewkowe z marmoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rogaliki-marchewkowe-z-marmolada-275139.jpg)
Magdalenaa
zbysiowa