Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Rogaliki z ciasta francuskiego

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Doskonały poczęstunek dla niespodziewanych gości.

Rogaliki z ciasta francuskiego

Składniki:

Rogaliki z ciasta francuskiego

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego;
  • 10 dag marmolady lub dżemu;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozłożyć, (jeżeli było zamrożone postępować wg przepisu na opakowaniu), pokroić na trójkąty ostrym nożem, (najlepiej użyć radełka). Wielkość trójkątów wg własnego uznania. W każdym trójkącie ułożyć trochę marmolady, zwijać od szerszego końca, formować rogaliki, kłaść na blasze wyłożonej papierem. Piec 15 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni C. Posypać cukrem pudrem wystudzić.