Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z jabłkami.
Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy powoli cukier i cukier waniliowy, żółtka oraz olej. Przesiewamy mąkę i dokładnie mieszamy.
Obieramy jabłka, kroimy w drobną kosteczkę i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posypujemy je cynamonem i zalewamy ciastem biszkoptowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok.15 min. Po wyjęciu lekko studzimy (ale nie całkiem, bo się nie zwinie) i z pomocą ściereczki zwijamy ciasto jabłkami do środka. Można posypac cukrem pudrem
Obieramy jabłka, kroimy w drobną kosteczkę i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posypujemy je cynamonem i zalewamy ciastem biszkoptowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok.15 min. Po wyjęciu lekko studzimy (ale nie całkiem, bo się nie zwinie) i z pomocą ściereczki zwijamy ciasto jabłkami do środka. Można posypac cukrem pudrem