Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Rolada biszkoptowa z jabłkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Efektowna roladka, zawsze wychodzi.

Rolada biszkoptowa z jabłkami.

Składniki:

Rolada biszkoptowa z jabłkami.

 

  • 100 g cukru

 

 

  • łyżka oleju

 

  • cukier waniliowy

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada biszkoptowa z jabłkami.
Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy powoli cukier i cukier waniliowy, żółtka oraz olej. Przesiewamy mąkę i dokładnie mieszamy.

Obieramy jabłka, kroimy w drobną kosteczkę i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posypujemy je cynamonem i zalewamy ciastem biszkoptowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok.15 min. Po wyjęciu lekko studzimy (ale nie całkiem, bo się nie zwinie) i z pomocą ściereczki zwijamy ciasto jabłkami do środka. Można posypac cukrem pudrem