Sposób przygotowania:
Rolada malinowa
NADZIENIE: w misce rozmieszać serek z 50g cukru i dodać ½ do ¼ malin, dobrze wymieszać i odstawić do lodówki.
BAZA: ubij na sztywno białka dodając powoli 250 g cukru, do momentu kiedy masa stanie się szklista. Dodaj sok z cytryny i mąkę kartoflaną. Wyłóż masę równo na blachę, pokrytą papierem pergaminowym do pieczenia.
Piecz około 20-25 minut w średnio nagrzanym piekarniku (160stC). Wyjmij z pieca i zostaw na blasze przez około 10 minut do wystudzenia, po czym wyłóż na uprzednio przygotowany papier posypany cukrem pudrem i zostaw do wystygnięcia.
Na zimnym bezowym spodzie delikatnie rozprowadź nadzienie, po czym zroluj go , pomagając sobie papierem. Zawiń szczelnie i mocno w folię spożywczą i wstaw do lodówki na około 6 godzin.
Pokrój i podawaj z reszta malin, które można również przetrzeć na sos.
BAZA: ubij na sztywno białka dodając powoli 250 g cukru, do momentu kiedy masa stanie się szklista. Dodaj sok z cytryny i mąkę kartoflaną. Wyłóż masę równo na blachę, pokrytą papierem pergaminowym do pieczenia.
Piecz około 20-25 minut w średnio nagrzanym piekarniku (160stC). Wyjmij z pieca i zostaw na blasze przez około 10 minut do wystudzenia, po czym wyłóż na uprzednio przygotowany papier posypany cukrem pudrem i zostaw do wystygnięcia.
Na zimnym bezowym spodzie delikatnie rozprowadź nadzienie, po czym zroluj go , pomagając sobie papierem. Zawiń szczelnie i mocno w folię spożywczą i wstaw do lodówki na około 6 godzin.
Pokrój i podawaj z reszta malin, które można również przetrzeć na sos.