Sposób przygotowania:
Rolada z pomysłu na...
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy. Następnie dodajemy do tego cukier i dalej ucieramy. Gdy powstanie sztywna piana dodajemy żółtka i ucieramy na najmniejszych obrotach miksera. Dodać na koniec wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Z tego upiec biszkopt. Piec ok. 20 minut. Po tym czasie wyjąć i zwinąć w wilgotną szmatkę. Wstawić do lodówki na ok. 20 minut. Po tym czasie wyjąć. Zrobić masę: Śmietankę wylać do miski. Dodać cukier puder, proszek z pomysłu na Panna Cotta (biały), następnie dodać galaretkę pomarańczową w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać. Biszkopta wyjąć ze ściereczki. Rozwinąć. Dokładnie nałożyć przygotowaną masę (pozostawić trochę do dekoracji). Na jeden koniec biszkopta dać całego banana (bez skórki). Zwinąć zaczynając od końca z bananem. Dokładnie ścisnąć. Ozdobić pozostałością masy. Posypać proszkiem (czerwonym) z Pomysłu na Panna Cotta. Wstawić jeszcze do lodówki na ok. 30 minut. Smacznego.