Sposób przygotowania:
roladki ryżowe w tortilli
•ryż gotować w mleczku kokosowym i wodzie z dodatkiem miodu i pokruszonego listka limonki,
•owoce pokroić w kostkę (oprócz rodzynek),
•dodać do ryżu w trakcie gotowania,
•pod koniec gotowania dodać sok z limonki, wiórki kokosowe i przyprawy,
•masę wystudzić, rozsmarować na tortillach,
•tortille zwinąć w rulon i zawinąć w folię aluminiową,
•piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 15 minut,
•wyjąć, zdjąć folię i pociąć w dość szerokie krążki
•owoce pokroić w kostkę (oprócz rodzynek),
•dodać do ryżu w trakcie gotowania,
•pod koniec gotowania dodać sok z limonki, wiórki kokosowe i przyprawy,
•masę wystudzić, rozsmarować na tortillach,
•tortille zwinąć w rulon i zawinąć w folię aluminiową,
•piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 15 minut,
•wyjąć, zdjąć folię i pociąć w dość szerokie krążki