misia4

misia4

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Roladki w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ugotowane na twardo jaja.ogórek,cebulę drobno posiekać dodać groszek i razem ze sobą połączyć.

Roladki w galarecie

Składniki:

Roladki w galarecie

 

  • 8 plastrów szynki
  • 3 jaja
  • 1 łyżka tuńczyka z puszki
  • 1 cebula
  • 1 konserwowy ogórek
  • 2 łyżki majonezu,1 łyżka keczupu,2 łyżki groszku konserwowanego
  • sól,pieprz do smaku
  • 2 szklanki bulionu
  • 4 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania:

Roladki w galarecie
*Ugotowane na twardo jaja,ogórek i cebulę drobno posiekać,dodać konserwowy groszek i wszystko razem połączyć.
*Keczup połączyć z majonezem i tuńczykiem.Dodać do reszty składników i wymieszać.Przyprawić solą i pieprzem.
*Porcje farszu wyłożyć na plastry szynki i zawinąć.
*Bulion wymieszać z żelatyną i zalać roladki.Schłodzić w lodówce


TO SZYBKA.ŁATWA I ZNIKA ZE STOŁU W OKA MGNIENIU

Tagi:

szynka