Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Roladki z tortilli z łososiem i roszponką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie przystawki z tortilli z roszponką i wędzonym łososiem są bardzo proste w przygotowaniu i świetnie sprawdzą się jako przekąska podczas różnego rodzaju imprez.

Roladki z tortilli z łososiem i roszponką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z tortilli z łososiem i roszponką

 

  • placki do tortilli 3-4 szt
  • łosoś wędzony 150-200 gram
  • serek twarogowy 300 gram
  • roszponka 50 gram

Sposób przygotowania:

Roladki z tortilli z łososiem i roszponką
Placki do tortilli smarujemy równomiernie i dość grubo serkiem śmietankowym. Na serku układamy warstwę wędzonego łososia. Roszponkę dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie układamy na łososiu.

Zwijamy tortillę w rulonik, zawijamy w folię aluminiową, aby dobrze się skleiła i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Następnie kroimy lekko po skosie na kawałki "na jeden kęs".

Smacznego.
Roladki z tortilli z łososiem i roszponką
Placki do tortilli smarujemy równomiernie i dość grubo serkiem śmietankowym.
Roladki z tortilli z łososiem i roszponką
Na serku układamy warstwę wędzonego łososia.
Roladki z tortilli z łososiem i roszponką
Roszponkę dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie układamy na łososiu.