Roladki z tortilli z marynowanymi winogronami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przekąski na bazie placków tortilla są popularne na różnego rodzaju imprezach. Swoje wzbogaciłam o marynowane winogrona, która fajnie tu pasują.

 Roladki z tortilli z marynowanymi winogronami

Składniki:

Roladki z tortilli z marynowanymi winogronami

 

  • 4 placki tortilla (u mnie paprykowe, ale mogą być zwykłe)
  • 100 g naturalnego serka topionego
  • 4 liście sałaty
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 parówki z szynki
  • 20 winogron marynowanych

Sposób przygotowania:

Roladki z tortilli z marynowanymi winogronami
Placki tortilla smarujemy serkiem topionym. Na nim układamy sałatę i ser. Na brzegu każdego placka kładziemy parówkę.

Zewnętrzne brzegi składamy do środka i zwijamy w rulon. Każdy rulon kroimy na 5 części. Na wykałaczki lub pickery nakłuwamy winogrona, a następnie przygotowane roladki.

Układamy na talerzyku lub półmisku i podajemy. 

Tagi:

przystawka