dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Jajka w sosie pieczarkowo-ogórkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne jajka podane na sosie na zimno o smaku i wyglądzie podobnym do tatarskiego. W sam raz na stół Wielkanocny.

Jajka w sosie pieczarkowo-ogórkowym

Składniki:

Jajka w sosie pieczarkowo-ogórkowym

sos

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie pieczarkowo-ogórkowym
Pieczarki i ogórki wyjąć z zalewy, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miski. Dodać majonez, paprykę w proszku, sól i pieprz do smaku, wymieszać.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Pokroić na ćwiartki. Na półmisek wyłożyć sos, wyrównać.

Na wierzch ułożyć pokrojone jajka, posypać posiekanym szczypiorkiem.