Sposób przygotowania:
Rolada jajeczna z rybą
Białka jaj ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitej piany dodać kurkumę i pieprz, dokładnie ubić. Następnie dodać żółtka, zmiksować. Wylać masę na wyłożoną papierem i wysmarowanej tłuszczem blachy z piekarnika. Piec w 200 stop. Przez 10 minut.
Upieczoną roladę wyjąć z piekarnika, przełożyć na deskę i szybko zdjąć papier. Zwinąć w rulon.
Rybę pokroić na kawałki, włożyć do wrzącego wywaru, dodać przyprawy, plastry cebuli, czosnek, sól i pieprz, gotować przez 8 minut.
Ugotowaną rybę, wyjąć, odcedzić na durszlaku. Kawałek ryby pokroić w paski, resztę zmiksować w blenderze z dodatkiem ostrej papryki.
Rozwinąć roladę jajeczną posmarować chrzanem, posypać szczypiorkiem. Następnie wyłożyć zmiksowaną rybę, znów posmarować chrzanem. Na brzegu rolady ułożyć kawałki ryby, zwinąć ciasno w rulon i folię aluminiową.
Roladę odstawić na 3 godziny do lodówki.
Upieczoną roladę wyjąć z piekarnika, przełożyć na deskę i szybko zdjąć papier. Zwinąć w rulon.
Rybę pokroić na kawałki, włożyć do wrzącego wywaru, dodać przyprawy, plastry cebuli, czosnek, sól i pieprz, gotować przez 8 minut.
Ugotowaną rybę, wyjąć, odcedzić na durszlaku. Kawałek ryby pokroić w paski, resztę zmiksować w blenderze z dodatkiem ostrej papryki.
Rozwinąć roladę jajeczną posmarować chrzanem, posypać szczypiorkiem. Następnie wyłożyć zmiksowaną rybę, znów posmarować chrzanem. Na brzegu rolady ułożyć kawałki ryby, zwinąć ciasno w rulon i folię aluminiową.
Roladę odstawić na 3 godziny do lodówki.