lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rosół na cielęcinie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie ma to jak pyszny aromatyczny rosół . Nie za ciężki przy przeziębieniach , bo gotowany na cielęcinie .

Rosół na cielęcinie

Składniki:

Rosół na cielęcinie

 

  • 400 g cielęciny z kością
  • 3 marchewki
  • 100 gram pietruszki
  • 100 gram selera

 

 

  • 1 cebula ( opalona nad gazem )
  • jarzynka Bella-Bis do smaku

Sposób przygotowania:

Rosół na cielęcinie
1. Najpierw Zagotowujemy wodę w garnku 3-4 litry. 2. Dodajemy mięso oraz przyprawy - jarzynkę 3. Gotować na małym ogniu przez 3 godziny. 4.Po tym czasie dodajemy warzywa- seler, marchew ,por, pietruszka , cebulę opaloną. Smak warzyw pomieszany charakterystyczny smak rosołu5. Gotowy rosół podajemy z makaronem.