Sposób przygotowania:
Rosół z indyka dla milusińskich
Do garnka wlewamy wodę, mięso płuczemy i wkładamy do wody. Zaczynamy gotować. Między czasie obieramy seler, marchew i pietruszkę dodajemy do mięsa. Gotujemy. Dodajemy liść laurowy. Następnie przecięte na pół jabłko, pora i zgniecionego w rękach pomidora. Cebulę w łupinie opalamy nad palnikiem im bardziej spalona tym lepiej dodajemy do wywaru.
Gotujemy na małym ogniu ok 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy sól do smaku. Gotujemy jeszcze 30 min. Przelewamy wywar przez drobne sitko. Makaron gotujemy. Marchewkę kroimy w plasterki. Rosół podajemy z makaronem i marchewką .
Gotujemy na małym ogniu ok 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy sól do smaku. Gotujemy jeszcze 30 min. Przelewamy wywar przez drobne sitko. Makaron gotujemy. Marchewkę kroimy w plasterki. Rosół podajemy z makaronem i marchewką .