p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Rosół na wschodnią nutę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rosół na wschodnią nutę z orientalnymi dodatkami

Rosół na wschodnią nutę Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rosół na wschodnią nutę

 

  • 600 ml rosołu wołowego
  • pędy bambusa
  • gotowana marchewka
  • 30 dag gotowanej wołowin
  • 4 łyżki słodko-pikantnego sosu chili
  • 2 łyżki marynaty w stylu chińskim

Sposób przygotowania:

Rosół na wschodnią nutę
Podgrzewamy wcześniej ugotowany rosół wołowy. W między czasie kroimy ugotowana marchewkę, pędy bambusa z puszki i gotowaną w cienkie słupki i rozkładamy całość po równo do 2 miseczek. Zalewamy gorącym rosołem, dodajemy do każdej miseczki po 2 łyżki słodko-pikantnego sosu chili i 1 łyżce marynaty w stylu chińskim, mieszamy. Można podawać ten rosół z makaronem ryżowym lub zwykłym makaronem nitki.
Rosół na wschodnią nutę
W między czasie kroimy ugotowana marchewkę, pędy bambusa z puszki
Rosół na wschodnią nutę
dodajemy do warzyw pokrojoną i ugotowaną wcześniej wołowinę
Rosół na wschodnią nutę
dodajemy do każdej miseczki po 2 łyżki słodko-pikantnego sosu chili i 1 łyżce marynaty w stylu chińskim