Sposób przygotowania:
Rosół z mieszanką orkiszową
Mięso dokładnie myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny.
Gotujemy przez 1 godzinę. W międzyczasie myjemy warzywa, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, opalamy i wkładamy z warzywami do rosołu. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa, u mnie przez około 2 godziny. Na końcu doprawiamy do smaku. Do drugiego garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Wkładamy woreczki z mieszanką orkiszową i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Rosół podajemy z ugotowaną mieszanką.
Gotujemy przez 1 godzinę. W międzyczasie myjemy warzywa, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, opalamy i wkładamy z warzywami do rosołu. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa, u mnie przez około 2 godziny. Na końcu doprawiamy do smaku. Do drugiego garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Wkładamy woreczki z mieszanką orkiszową i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Rosół podajemy z ugotowaną mieszanką.