kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Rosół z mieszanką orkiszową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na domowy rosół. Jest to trochę inna wersja, rosół podałam z mieszanką orkiszową. Polecam.

Rosół z mieszanką orkiszową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rosół z mieszanką orkiszową

 

  • 1 ćwiartka z kurczaka
  • 3 l wody
  • 1 duży pęczek włoszczyzny
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 woreczki mieszanki orkiszowej ( orkisz, vermicelli, pomidory)
  • woda do gotowania mieszanki

Sposób przygotowania:

Rosół z mieszanką orkiszową
Mięso dokładnie myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny.

Gotujemy przez 1 godzinę. W międzyczasie myjemy warzywa, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, opalamy i wkładamy z warzywami do rosołu. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa, u mnie przez około 2 godziny. Na końcu doprawiamy do smaku. Do drugiego garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Wkładamy woreczki z mieszanką orkiszową i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Rosół podajemy z ugotowaną mieszanką.
Rosół z mieszanką orkiszową
Warzywa na rosół obieramy ze skórki i myjemy.
Rosół z mieszanką orkiszową
Warzywa i mięso gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku.

Tagi:

rosół zupy