Sposób przygotowania:
Rosół z mięs mieszanych i ze swojskim makaronem
Mięso dokładnie oczyszczamy, płuczemy, następnie wkładamy do garnka zalewamy wodą i doprowadzamy do zagotowania. Jarzynę obieramy, płuczemy. Cebulę obieramy i opalamy palnikiem. Jedną marchewkę po obraniu kroimy w plasterki. Obraną jarzynę oraz opaloną cebulę dodajemy do gotującego się rosołu. Po zagotowaniu zdejmujemy wytworzone szumowiny,
Rosół gotujemy na małym ogniu około 2 godzin (ma tylko powoli pykać).
Do rosołu dodajemy sól, pieprz drobno pokrojone ząbki czosnku, doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną jeżeli jest taka potrzeba.
Przygotowany makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą.
Makaron przekładamy na talerze i zalewamy ugotowanym rosołem.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku według swoich upodobań.
Przepis na makaron znajdziecie tutaj;
https://gotujmy.pl/makaron-swojski-do-rosolu,przepisy-dodatki-do-potraw-przepis,289725.html
Rada;
Do rosołu możemy dodać kostkę rosołową drobiową,
Możemy dodać posiekaną natkę pietruszki.(u mnie rodzinka nie lubi natki więc rosół jest bez natki).
Rosół gotujemy na małym ogniu około 2 godzin (ma tylko powoli pykać).
Do rosołu dodajemy sól, pieprz drobno pokrojone ząbki czosnku, doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną jeżeli jest taka potrzeba.
Przygotowany makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą.
Makaron przekładamy na talerze i zalewamy ugotowanym rosołem.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku według swoich upodobań.
Przepis na makaron znajdziecie tutaj;
https://gotujmy.pl/makaron-swojski-do-rosolu,przepisy-dodatki-do-potraw-przepis,289725.html
Rada;
Do rosołu możemy dodać kostkę rosołową drobiową,
Możemy dodać posiekaną natkę pietruszki.(u mnie rodzinka nie lubi natki więc rosół jest bez natki).
mocsłodkości
BozenaMatuszczyk
Dziękuję za miły komentarz.;)