Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zupa z kapusty drobiowe kuleczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dwa dania w jednym, aromatyczna, rozgrzewająca zupka z kapusty białej z dodatkiem różnych warzyw, to doskonała propozycja na zimne, ponure dni. Zupa jest smaczna, prosta do przygotowania z kuleczkami mięsa drobiowego zachęcam wszystkich.

Zupa z kapusty drobiowe kuleczki

Składniki:

Zupa z kapusty drobiowe kuleczki

Składniki na kotlety:

Składniki na zupę:

  • 200 g kapusty białej
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 10 cm pora
  • 1/3 selera
  • 1 łyżka oleju
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • Kostka warzywna

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty drobiowe kuleczki

I

Zupa z kapusty drobiowe kuleczki
Przygotowanie mięsa do przygotowania kotletów. Mięso mielimy łączymy z przyprawami, kulamy małe kuleczki i smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję, Cebulę, czosnek obieram i kroję na mniejsze kawałki. Wszystko mielę w maszynce do mielenia mięsa i przekładam do miski. Wbijam jajko, doprawiam solą oraz pieprzem i wyrabiam. Robię malutkie kuleczki i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawiam na bok.

II

Zupa z kapusty drobiowe kuleczki
Przygotowanie wszystkich warzyw do przygotowania zupy.

2. Kapustę drobno szatkuję, pora bardzo drobno kroję, cebulę oraz czosnek obieram, drobno kroję. Warzywa pietruszkę, selera, marchew, obieram, myję, osuszam i ścieram na tarce o dużych oczkach.
3. Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam wszystkie warzywa. Najpierw cebulę, czosnek, następnie marchew, pietruszkę, selera, pora i kapustę.
4. Po usmażeniu przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję kostkę warzywną, doprawiam pieprzem oraz solą i gotuję 30 minut.
5. Na koniec zupę łączę z kotletami.

III

6. Gotowe.
7. Smacznego