Sposób przygotowania:
Zupa z kapusty drobiowe kuleczkiI
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję, Cebulę, czosnek obieram i kroję na mniejsze kawałki. Wszystko mielę w maszynce do mielenia mięsa i przekładam do miski. Wbijam jajko, doprawiam solą oraz pieprzem i wyrabiam. Robię malutkie kuleczki i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawiam na bok.
II
2. Kapustę drobno szatkuję, pora bardzo drobno kroję, cebulę oraz czosnek obieram, drobno kroję. Warzywa pietruszkę, selera, marchew, obieram, myję, osuszam i ścieram na tarce o dużych oczkach.
3. Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam wszystkie warzywa. Najpierw cebulę, czosnek, następnie marchew, pietruszkę, selera, pora i kapustę.
4. Po usmażeniu przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję kostkę warzywną, doprawiam pieprzem oraz solą i gotuję 30 minut.
5. Na koniec zupę łączę z kotletami.
III
6. Gotowe.
7. Smacznego