Sposób przygotowania:
Zupa z golonkiI
1. Golonkę myję, przekładam do garnka i gotuję. Po zagotowaniu zbieram szumy, doprawiam Vegetą. Gotuję do chwili, kiedy mięso będzie miękkie. Następnie wyjmuję z wywaru golonkę, zdejmuję skórę a mięso kroję w paseczki.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na dwóch łyżkach masła w garnku.
3. Do cebuli dodaję pokrojony boczek w kostkę oraz obraną pietruszkę, marchew, również pokrojone w kostkę. Smażę warzywa mieszając około dziesięciu minut, podlewam piwem oraz bulionem rosołowym z gotowania golonki. Gotuję aż warzywa zmiękną.
ETAP 2:
4. Na koniec dodaję mięso z golonki i zagęszczam zupę zasmażką. Masło rozpuszczam na patelni, wsypuję mąkę, mieszam i dolewam wywar rosołowy, mieszając żeby nie powstały grudki. Następnie wlewam do zupy i gotuję do chwili zagotowania.
III
5. Zupa gotowa, podaję z pieczywem.
6. Smacznego.
biedroneczki
Czekoladka 2