Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zupa z golonki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo syta zupa z golonki wieprzowej na bazie piwa to jest to co polubisz. Przygotowana ala flaki z dodatkiem warzyw. Spróbuj przekonaj się.

Zupa z golonki

Składniki:

Zupa z golonki

 

Sposób przygotowania:

Zupa z golonki

I

Zupa z golonki
Przygotowanie mięsa z golonki, mięso gotujemy, następnie mięso kroimy, równiez przygotowujemy warzywa.

1. Golonkę myję, przekładam do garnka i gotuję. Po zagotowaniu zbieram szumy, doprawiam Vegetą. Gotuję do chwili, kiedy mięso będzie miękkie. Następnie wyjmuję z wywaru golonkę, zdejmuję skórę a mięso kroję w paseczki.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na dwóch łyżkach masła w garnku.
3. Do cebuli dodaję pokrojony boczek w kostkę oraz obraną pietruszkę, marchew, również pokrojone w kostkę. Smażę warzywa mieszając około dziesięciu minut, podlewam piwem oraz bulionem rosołowym z gotowania golonki. Gotuję aż warzywa zmiękną.

ETAP 2:

Zupa z golonki
łaczymy wywar warzywny z mięsem i zagęszczamy zupę.

4. Na koniec dodaję mięso z golonki i zagęszczam zupę zasmażką. Masło rozpuszczam na patelni, wsypuję mąkę, mieszam i dolewam wywar rosołowy, mieszając żeby nie powstały grudki. Następnie wlewam do zupy i gotuję do chwili zagotowania.

III

5. Zupa gotowa, podaję z pieczywem.
6. Smacznego.