Smak Monika

Smak Monika

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Rosół z surową marchwią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Warto odkryć na nowo bogactwo tradycyjnych smaków w kuchni.

Rosół z surową marchwią

Składniki:

Rosół z surową marchwią

 

  • 1 kg podróbek kurczęcych
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 2 marchewki
  • 1 cebula

 

Sposób przygotowania:

Rosół z surową marchwią
Do garnka wkładamy podroby kurczęce, wcześniej oczyszczone i umyte i zalewamy 1 litrem zimnej wody. Po czym wkładamy cały korzeń pietruszki, całą cebulę, dwie całe marchewki. Gotujemy przez godzinę, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy pieprz. Gotowy rosół przecedzamy przez cedzak i wlewamy do wazy. Podajemy z kawałkami surowej marchwi, pokrojonej w plasterki.

Tagi:

marchewka