Sposób przygotowania:
Róże karnawałowe Ani
Mąkę mieszamy z proszkiem,dodajemy żółtka,śmietanę i alkohol.Wyrabiamy gładkie,zwarte ciasto.Formujemy wałek i trzymając za jeden koniec,uderzamy energicznie o stolnicę,lub bijemy ciasto wałkiem.Poniewieramy nasze ciasto do momentu powstania w nim pęcherzyków powietrza,co jakiś czas zagniatając na nowo.Rozwałkowujemy cienkie placki i wykrawamy z nich koła,powinny mieć 3 różne średnice.Każde koło nacinamy z czterech stron nożem,układamy kółeczka od największego do najmniejszego na sobie smarując środki i sklejając je ze sobą dociskając centralnie.Rozgrzewamy olej i układamy nasze różyczki ,smażymy na złoty kolor.Posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy środeczki konfiturą. Smacznego.
kinga
msewka
Babciagramolka
iwi69