Sposób przygotowania:
Różnokolorowa skórka kandyzowana
Wszystkie owoce porządnie wyszorować. Osuszyć. Z pomarańczy i cytryny zdjąć skórkę nacinając owoc w czterech miejscach. Ze skórki dokładnie usunąć białe części. Pokroić skórki na cienkie paseczki. Z limetki skórkę należy ściąć za pomocą noża ( nie da się zdjąć jej tak jak z pomarańczy). Także usunąć białe części a następnie pokroić w cienkie paseczki. Skórki przełożyć do garnka zalać woda i gotować przez około 15 minut. Zdjąć z ognia, odcedzić garnek umyć lub zmienić na inny. Ponownie wrzucić do garnka zalać 270 ml wody, wsypać cukier i gotować około 45-60 minut aż będzie lśniąca i szklista ( ja gotowałam 45 minut). Przecedzić i pozostawić na cała noc. Na drugi dzień pokroić w kostkę wielkości jaka nam się podoba:). Przełożyć do słoiczka, zakręcić go i odstawić do lodówki. Ja swoją zrobiłam 5 dni temu i nadal jest zjadliwa:)))