Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Rukola w musztardowym sosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna sałatka z rukoli z faszerowanymi pieczarkami

Rukola w musztardowym sosie

Składniki:

Rukola w musztardowym sosie

 

  • 10 dag rukoli
  • 15 żółtych pomidorków cherry
  • 15 czerwonych pomidorków cherry
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 10 pieczarek marynowanych faszerowanych serem
  • 3 łyżki suszonych pomidorów w proszku
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 1,5 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1 płaska łyżka miodu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Rukola w musztardowym sosie
Wszystkie surowe warzywa dokładnie płuczemy. Pomidorki kroimy na ćwiartki, paprykę w cienkie paski, dodajemy do sałaty. Olej mieszamy dokładnie z musztardą i miodem oraz 2 łyżkami suszonych pomidorów. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sosem zalewamy sałatę, dokładnie mieszamy. Pieczarki układamy na sałacie, posypujemy pozostałymi suszonymi pomidorami.

Tagi:

sery ser rukola