PannaAmatorka

PannaAmatorka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Rybny burger

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne na kolację, lub na drugie śniadanie do pracy

Rybny burger

Składniki:

Rybny burger

 

  • 5 bułek kajzerek
  • opakowanie paluszków rybnych (ok 10 sztuk)
  • 1 pomidor
  • 1 mała cebulka
  • 2 liście sałaty (lodowej)
  • NA SOS:
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki drobno posiekanej szalotki (lub zwykłej cebuli)
  • kilka kropel sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Rybny burger
Paluszki rybne przygotowujemy w piekarniku W między czasie mieszamy składniki na sos, kajzerki rozcinamy i i zapiekamy na grillu lub dokładamy do piekarnika do paluszków (na około 2 minuty przed końcem pieczenia paluszków) Sałatę siekamy, pomidora kroimy w równe plastry, cebulę siekamy w cienkie piórka Gdy paluszki i bułki się przygotują smarujemy obie połówki bułki sosem, nakładamy sałatę, na to po dwa paluszki, pomidor, cebula. Można posypać solą i pieprzem

Tagi:

sosy sałata