Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Ryż pikantny pomidorowy :

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Doskonały dodatek do szaszłyków .

Ryż pikantny pomidorowy :

Składniki:

Ryż pikantny pomidorowy :

 

  • 10 dag ryżu parabolicznego
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra ( lub warzywnego )
  • 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 3 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Ryż pikantny pomidorowy :
W rondlu rozgrzać oliwę z masłem . Wsypać ryż i smażyć przez chwilę . Dodać przecier i mieloną paprykę . Wymieszać . Wlać wodę i wrzucić kostkę bulionową . Dusić ryż mieszając od czasu do czasu aż całkowicie wchłonie wodę ( na średnim gazie – ma być miękki ).Garnek zawinąć w koc i zostawić na 30 minut by ryż był zupełnie sypki .

Tagi:

ryż