Sposób przygotowania:
Ryż pikantny pomidorowy :
W rondlu rozgrzać oliwę z masłem . Wsypać ryż i smażyć przez chwilę . Dodać przecier i mieloną paprykę . Wymieszać . Wlać wodę i wrzucić kostkę bulionową . Dusić ryż mieszając od czasu do czasu aż całkowicie wchłonie wodę ( na średnim gazie – ma być miękki ).Garnek zawinąć w koc i zostawić na 30 minut by ryż był zupełnie sypki .
Alita
kinga
pjboja
Jestem miłośnikiem ryżu robiłem go na sposoby których nawet nie pamiętam i wolałbym nie pamiętać ;) , jedyne co bym dodał można w sklepie kupić sos chili , polać danie tym sosem i troche sosu dodać do dania wtedy jest naprawdę znakomite :)
Babciagramolka
Można - i wtedy traktować jako samodzielne danie. Ja robię go jako dodatek do II Dania.