szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

ryż po włosku, dodatek do ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jest to dodatek do ryby serwowanej po włosku(łosoś);może też być serwowany jako dodatek do innych rodzajów ryb

ryż po włosku, dodatek do ryby

Składniki:

ryż po włosku, dodatek do ryby

 

Sposób przygotowania:

ryż po włosku, dodatek do ryby
gotujemy zwyczajnie woreczek ryżu zgodnie z przepisem na opakowaniu,dodajemy łyżeczkę soli. Ryż wyjmujemy z wody, osuszamy na sitku, wsypujemy do naczynia. Dodajemy pieprz do smaku,około 1/3 łyżeczki.Wyciskamy sok z cytryny.Dodajemy posiekany koperek,100ml jogurtu.Całość mieszamy.Dodatek jest gotowy do spożycia.

Tagi:

ryż