Sposób przygotowania:
Ryż z kurczakiem i sosem chińskim
Do garnka nalewamy wody, do takiej wysokości by zakrył ryż, wstawiamy wodę na gaz, solimy łyżeczkę i czekamy aż do jej zagotowania, następnie wkładamy do wody 4 woreczki ryżu i gotujemy przez 14 min, aż do miękkości. W czasie gdy ryż się gotuje kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy słodką papryką, solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy kurczaka przez 6-8 minut aż do usmażenia. Gdy kurczak będzie usmażony wlewamy do niego słoik sosu chińskiego, czekamy aż do zagotowania wszystko razem gotujemy i mieszamy przez następne 5 minut. Kolejnym etapem jest odcedzenie ryżu, wyjęcie go z woreczka i rozłożenie na talerzu. Ryż polewamy sosem i gotowe. Smacznego :)